A franchise ingatlanközvetítésben a Duna House hálózata csaknem 3,6 milliárd forint jutalékot ért el tavaly a negyedik negyedévben, ami éves szinten 35 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 9,8 százalékos növekedés – közölte az ingatlan- és pénzügyi közvetítő társaság kedden az MTI-vel.

A Duna House előzetes mérőszámok alapján ismertette, hogy a franchise szegmensben Magyarországon 2,3 milliárd forint értékű jutalékra tettek szert, ami 25,9 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest. A hazai alacsonyabb növekedés a csökkenő hitelkamatokkal és a csok támogatási rendszer év végi kifutásával áll összefüggésben – tették hozzá.

Lengyelországban ugyanakkor rekordvolument ért el a csoport az 1,206 milliárd forintos hálózati jutalékkal, amely 2022 negyedik negyedévéhez képest 68,9 százalékos bővülés.

A saját tulajdonú irodák jutalékbevétele tavaly az év utolsó három hónapjában 496 millió forintot tett ki, ami az előző év azonos időszakához képest 13,6 százalékos emelkedés.
Magyarországon az ebben a szegmensben elért jutalékbevételek értéke 3,5 százalékos éves növekedéssel 213 millió forintot tett ki.

A lengyel saját irodák negyedéves 222 millió forintos jutalékbevétele az egy évvel korábbihoz viszonyítva 69,7 százalékkal emelkedett. A cseh saját iroda jutalékbevétele 61 millió forint volt, ami 2022 negyedik negyedévéhez képest 38,7 százalékos mérséklődés. Viszonylag kis méretéből adódóan a cseh saját iroda teljesítménye erősen ingadozhat a negyedévek között – jegyezték meg a közleményben.

A csoport által közvetített hitelvolumen 2023 negyedik negyedévében 248 milliárd forintot tett ki, ez 29,6 százalékkal nagyobb, mint egy évvel korábban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük