Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Felújítás, fejlesztés
  • Stádium: Átadva
  • Épülettípus: Közterület
  • Projekt: Városközpont
  • Támogatás, program: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), több mint négymilliárd forint, 2,257 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás
  • Közreműködők: Önkormányzat
  • Helyszín: Mór

Három, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (Top) elnyert pályázati támogatás révén több mint négymilliárd forintból újult meg a Fejér vármegyei Mór központja – közölte a helyi önkormányzat az MTI-vel.

A város 2,257 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás és 43,5 millió forint magyar költségvetési támogatás segítségével valósította meg a városközpont integrált, fenntartható és zöld megújítását.

A projekt során négy épület elbontásával kompakt, egybefüggő, többfunkciós központi teret alakítottak ki zöld városközpontként, és a városháza eddig zárt udvarát is megnyitották korridorként a tér felé. Az egykor istállóként szolgáló műemléképület újjászületését követően közösségi és rendezvénytérként szolgálhatja a városlakókat, míg a 75 férőhelyes mélygarázs a belváros parkolási helyzetét javítja.

Az önkormányzat egy másik pályázaton elnyert 828,72 millió forintból építette meg az új vásárcsarnokot, amely szorosan kapcsolódik a városközponthoz. A fedett elárusítóhelyek mellett több kisebb üzlet is helyet kapott az épületben.

A harmadik projekt – 1,031 milliárd forintból – barnamezős területek rehabilitációját célozta: akadálymentesített üzlet- és irodahelyiségek jöttek létre, energiatakarékos közvilágítás és zöldkörnyezet kiépítése valósult meg, tovább javítva a belváros szolgáltató funkcióját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük