Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Felújítás, fejlesztés
  • Stádium: Átadva
  • Épülettípus: Oktatási
  • Projekt: Aranyhaj Bölcsőde, Lánchíd utcai óvoda, Szabadkai utcai óvoda
  • Támogatás, program: Európai uniós támogatásból, Széchenyi 2020 program
  • Közreműködők: Önkormányzat
  • Helyszín: Kecskemét

Európai uniós támogatásból és önkormányzati önerőből, összesen több mint egymilliárd forintból korszerűsítették Kecskeméten a Szabadkai és a Lánchíd utcai óvodát, valamint az Aranyhaj Bölcsődét – tájékoztatta Kecskemét polgármestere az MTI-t.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) közölte: a város önkormányzata az intézményi korszerűsítésre 523,47 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretéből, amelyet 500 millió forint saját forrással egészítettek ki.

A felújítás érintette Kecskemét legnagyobb óvodáját, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodáját, ahova 193 gyermek jár, de korszerűsítették a szomszédos Aranyhaj Bölcsődét és a Ferenczy Ida Óvoda Szabadkai Utcai Óvodáját is.

Mindhárom önkormányzati tulajdonú épületnél megtörtént az utólagos homlokzat- és padlásfödém szigetelés, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer rekonstrukciója, valamint napelemes rendszer telepítése. Az évek óta esedékes állagmegóvási problémákat mindenhol megoldották.
A fejlesztés hatására csökkennek a működési költségek, valamint a felhasznált energiamennyiség mérséklődése csökkenti a szén-dioxid és üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel hozzájárulva a környezet- és klímavédelmi célok eléréséhez – sorolta a polgármester.

Az önkormányzat 500 millió forintos önerejéből az intézmények festését, belső korszerűsítését valósították meg, bútorzatvásárlásra, játékok és fejlesztőeszközök cseréjére költöttek.
Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta: a felújításokat tekintve a Lánchíd utcai óvoda a sorban a nyolcadik, és már négy újabb előkészületei is folynak, hiszen a tervek szerint 2024-ben a Forradalom utcai óvodát és bölcsődét, továbbá a Ceglédi úti és az Ifjúság úti óvodákat korszerűsítik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük