Befejeződött a leromlott városi területek rehabilitációja elnevezésű projekt a Békés vármegyei Orosházán, amelyre a csaknem 26 ezer lakosú város önkormányzata 460 millió forint uniós támogatást kapott.

A forrást – eredetileg 360 millió forintot, majd további 100 milliót többlettámogatásként – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyerték el, emellé 10 millió forint önerőt biztosítottak – közölte az önkormányzat.

Az összegből a Dankó utcában, egy korábban illegális hulladéklerakóként szolgáló szegregátumban megújult három különálló lakóépületben tíz lakás és két különálló tároló. A lakásokba bekötötték az ivóvizet és a szennyvízcsatornát, teakonyhákat alakítottak ki; az energetikai fejlesztés során felújították a tetőszerkezetet és a födémet.

Megújult a környezet is: felszámoltak két illegális hulladéklerakót, közparkot alakítottak ki, továbbá közvilágítást és térfigyelő kamerarendszert építettek ki. Útfelújítás történt két utcában, egyben pedig a járdát újították meg.

Az átadást követően két lakásba olyan családok költöznek vissza, akik korábban is ezekben az ingatlanokban laktak, a többit szociális bérlakásként hasznosítja az önkormányzat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük