Közlekedésfejlesztésre 178, közterületfejlesztésre 50, esélyteremtő fejlesztésekre 34, árvízvédelemre és vízgazdálkodásra 38 milliárd forint uniós forrás érkezik Budapestre a következő években. A forrásokból megvalósuló fejlesztések közül több már folyamatban van.

A Budapest fejlesztésére érkező jelentős összegű forrásokat az Otthon Budapesten Stratégia célkitűzéseinek megvalósítására fordítjuk: zöld, esélyteremtő, nyitott várossá tesszük Budapestet. A következő években jelentős lépéseket tudunk tenni a klímaváltozás csökkentése és a már elkerülhetetlen következményekre felkészülés érdekében. Ezen felül csökkentjük a lakhatási válságot és jelentős szociális fejlesztéseket hajtunk végre.

A források érkezésének feltétele az volt, hogy az Európai Unióból érkező forrásokhoz Magyarország hozzáférjen. Ezen felül elengedhetetlenül fontos volt, hogy jól előkészített, átgondolt, támogatásra érdemes projektekre, pályázatok álljanak rendelkezésre. A fejlesztésekhez szükséges források rendelkezésre állása tehát a Főváros több éves előkészítő munkájának és a megfelelő projektek kidolgozásának az elismerése is.

„Budapestre azért is érkezhet 300 milliárd forint uniós forrás, mert a városfejlesztési célkitűzéseink azonosak az Európai Unió célkitűzéseivel. Fenntartható módon működő, zöld, szolidáris várost építünk. A most bejelentett fejlesztési csomag hatásait minden budapesti élvezni fogja majd, bárhol is él a városban.” – mondta el Karácsony Gergely Brüsszelben a fejlesztési csomag bejelentésekor, majd köszönetet mondott Budapest brüsszeli képviseletének is.

A Fővárosi Önkormányzat a következő hetekben részletesen bemutatja a Budapest következő éveit meghatározó fejlesztési csomag elemeit.

Főpolgármesteri Hivatal

Sajtókapcsolati Csoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük