Alföldi Környezetvédelmi Kft.

Alföldi Környezetvédelmi Kft.

Csaknem 270 millió forint uniós támogatás segítségével fejlesztette gyártástechnológiáját az ipari és veszélyes hulladékok gyűjtésével, illetve előkezelésével foglalkozó Alföldi Környezetvédelmi Kft.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázatán elnyert 135 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatásból, illetve ugyanekkora önerő segítségével egy új gyártó és tároló csarnokot építettek meg, gyártógépet vásároltak, bővítették az elektromos hálózatot, valamint termelésirányítási rendszert vezettek be.

A cég árbevételének döntő többségét az ipari és veszélyes hulladékok begyűjtése adja; a beruházás segítségével a hulladék-újrahasznosítást fejlesztették, a gyártás energiaköltségét pedig napelemmel biztosítják. Az új, innovatív tevékenységgel fahulladékból – például nem használt raklapokból – évente 1000 tonna tüzelőanyagot, ebben az esetben faaprítékot állít elő a társaság, amivel körülbelül félmillió köbméter földgázt lehet kiváltani – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük