Az új Kőszegi Mentőállomás

Az új Kőszegi Mentőállomás

Új mentőállomást adtak át szerdán délelőtt Kőszegen, a 600 millió forintos kormányzati támogatással épült létesítményben nemcsak korszerű XXI. századi körülmények között dolgozhatnak a mentőszolgálat munkatársai, de az állomás központi elhelyezkedése miatt rövidebb idő alatt juthatnak el a mentők a betegekhez.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója beszédében úgy fogalmazott: az új 400 négyzetméter alapterületű kőszegi mentőállomás korszerűsége, energiahatékonysága és környezetbarát megoldásai előre mutatnak azon az úton, amelyet a mentőszolgálatnak a fenntarthatóság és a hatékonyság jegyében követnie kell.

„Egy olyan modern, élhető és fenntartható környezetet hoztunk létre, ami a következő generációnak is példamutató lehet, hiszen az elektromos jármű töltésén át, a napelemekig sok olyan dolgot próbálunk megvalósítani a mentőállomáson, ami a következő évtizedekre is szavatolja azt, hogy a bajtársaink kényelmesen és kulturáltan tudjanak pihenni abban a rövid időben amit a vonulások között itt töltenek az állomáson” – mondta.

Básthy Béla (Fidesz), Kőszeg polgármestere
emlékeztetett arra, hogy a mentőszolgálat 1952-től egy olyan épületben működött Kőszegen, ami már annak idején is teljesen alkalmatlan volt erre a célra.
Hozzátette: az új mentőállomás a háziorvosi szolgálatnak is otthont adó egészségház melletti épületegyüttesben működik, megújultak az oda vezető utak és teljesen új a közműhálózat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük