Modernizálta és bővítette telephelyét a Mohácsi Vasöntöde Kft. mintegy 400 millió forintos beruházással, az összeg csaknem fele európai uniós támogatás volt – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A térségben működő, villányi székhelyű Steel-Metál Kft. többségi tulajdonában álló cég közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz 187 millió forintos támogatásával megvalósult fejlesztés során eszközöket szereztek be, a társaság telephelyét korszerűsítették, bővítették, illetve növelték az energiahatékonyságot.

A beruházás révén gyorsult, biztosabbá és olcsóbbá vált a cég fő tevékenysége, a vasöntvény-alkatrész gyártás, valamint termékskáláját is bővítheti a társaság a korszerű, teljesen automata homokkeverő berendezés és kiegészítő eszközei megvásárlásával.

A telephelyen kicserélték a gyártócsarnok nyílászáróit, szendvicspanel szigetelést és világításkorszerűsítést végeztek, brikett-, pellet- és faelgázosító kazánt telepítettek, valamint napelemes rendszert is üzembe helyeztek.

Hauptmann Ibolya, a 75 főt foglalkoztató társaság ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére ismertette: vízhálózati szerelvények gyártása mellett cégük főként a gépipar és a mezőgazdasági gépgyártók számára állít elő öntvényeket lemezgrafitos- és gömbgrafitos minőségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük