Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés, fejlesztés
  • Stádium: Átadva, megvalósítás
  • Épülettípus: Közlekedés, kulturális, sport
  • Projekt: Kerékpárút, rendezvény- és konferenciaház, tornacsarnok, tiszakécskei művelődési központ
  • Támogatás, program: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), európai uniós forrás, csaknem 8,6 milliárd forint
  • Közreműködők: Vármegyei önkormányzat
  • Helyszín: Tiszakécske, Izsák, Érsekhalma, Sükösd, Nemesnádudvar, Kalocsa, Kunszállás, Kiskunhalas, Akasztó, Dunavecse, Dusnok, Fülöpszállás, Hercegszántó, Kunszentmiklós, Tataháza, Lajosmizse, Nagybaracska, Szabadszállás, Uszód

Rideg László (Fidesz-KDNP) elmondta: a 2021 és 2027 közötti uniós költségvetési ciklusban a TOP Plusz programból hívhatók le a terület- és településfejlesztési támogatások. Bács-Kiskunba a tervek szerint több mint 100 milliárd forint érkezik.

Ennek az összegnek több mint harmadáról már döntés született, sőt van, ahol már el is készült a beruházás – tette hozzá. Tájékoztatása szerint a fejlesztési forrásból egyebek mellett kerékpárút épül Érsekhalma és Sükösd között Nemesnádudvar érintésével, valamint Sükösd belterületén. Kalocsán többfunkciós rendezvény- és konferenciaházat, Izsákon sétányt alakítanak ki. Kunszálláson tornacsarnokot építenek, Kiskunhalason pedig folytatódik a Csetényi park turisztikai fejlesztése.

Megújul a tiszakécskei művelődési központ színházterme és fejlesztik a horgászturizmust. Jánoshalmán parkolókat és parkokat alakítanak ki, de építenek egy gördeszkaparkot is. Akasztón fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert, kerékpárutat építenek, kialakítanak egy pihenőparkot és bővítik az Idősek Napközi Otthonának szolgáltatásait. Dunavecsén a könyvtárépület újulhat meg, Dusnokon a település központját fejlesztik és futópályát építenek – sorolta.

Fülöpszálláson a faluház és sportcsarnok felújítására költhetnek, miközben egy központi autóbusz-megállóhelyet és egy buszfordulót is kialakítanak. Hercegszántón egy szabadidő- és sportudvar építésére, Kunszentmiklóson az egészségügyi központ, Tataházán a faluház és könyvtár felújítására, Lajosmizsén turisztikai célú fejlesztésre fordítják a támogatást. Nagybaracskán a közvilágítást és a köztereket fejlesztik, Szabadszállás szakorvosi rendelőt, Uszód pedig kulturális közösségi épületet kap az uniós forrásból – ismertette a politikus. A projektek koordinálását végző Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat egyik célja azúttal is az – a TOP-projektekhez hasonlóan -, hogy minden vármegyei településen valósuljon meg támogatott beruházás – tette hozzá Rideg László.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük