250 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő épületenergetikai korszerűsítése. Megújul a fürdő épületének homlokzatszigetelése, kicserélik a nyílászárókat, új fűtési rendszert alakítanak ki, valamint napelemek is kerülnek a tetőre. Mindez a Széchenyi Terv Plusz programjának Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül valósulhat meg.

Cegléd Város Önkormányzata 250 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1 azonosító számú pályázaton, „A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő épületenergetikai korszerűsítése” programra. A fejlesztés célja, hogy a 20 éves Budai úti fürdő elavult épülete energiahatékonyabban működhessen. A beruházás során megújul a háromszintes fürdőépület homlokzati és lábazati hőszigetelése, valamint kicserélik az épület mintegy 116 nyílászáróját is. Teljes egészében megújul a fürdő főépületének épületgépészeti rendszere, megújuló energiaforrás használatával. A meglévő elavult 20 éves kazánokat, kondenzációs kazánokra cserélik. Az átalakítás során egy 8 kazánból álló kazánsor jön létre. A fedett fürdőépület tetejére napelemes rendszert szerelnek fel. A projekt eredményeként a fürdő jelentős energia megtakarítást fog elérni, és a megújuló energiák használatával a környezetre gyakorolt hatása is kedvezőbbé válik.

Kedvezményezett neve: Cegléd Város Önkormányzata Pályázati felhívás neve, kódszáma: „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” TOP_PLUSZ 2.1.1-21-PT1 A pályázat címe: „A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő épületenergetikai korszerűsítése” Szerződött támogatás összege: 250.000.000 Ft Támogatás intenzitása: 100 % Támogatás forrása: Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország Kormánya A beruházás kezdő időpontja és várható befejezése: 2023.06.29 – 2024.04.29. Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1-2022-00011

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük