Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden

Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden

A Széchenyi 2020 program keretében, „Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden” címmel, 500 millió forintos európai uniós támogatásból újul meg Cegléden egyebek mellett az Ipartelepi út egy szakasza.

A 4-es főút és az Ipartelepi út közötti területen teherbíró utak építése és felújítása, közművek és infrastruktúra kiépítése, valamint a tervek szerint egy adminisztratív szolgáltató központ építésének első fázisa valósulhat meg. Cegléd Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében Európai Uniós pályázati forrásból 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Ipari területek bővítése az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben Cegléden” című, VEKOP-1.2.2.-15-2016-00005 számú pályázatával. A projekt a meglévő Északi Ipari-Kereskedelmi Övezet szomszédságában lévő új ipari területek további bővítésére ad lehetőséget, az övezet fejlesztésének második, több lépcsőből álló ütemében (Ipari Park II. ütem). A projekt keretében, az Ipari Park II-es üteme során, az alábbi tevékenységek valósulnak meg: 1. Az Ipari terület könnyű közúti megközelíthetőségének biztosítása infrastruktúrális fejlesztések révén. 2. Teljesen közművesített telkek kialakítása. 3. Szolgáltatóház építése és működtetése a vállalkozásbarát ügyintézés megteremtéséhez.

Teljeskörűen megújul az Ipartelepi út 311 sz. főút – Cigány-széki csatorna közötti szakasza és megépül mintegy 800 méter hosszan a Keleti feltáró út, amely összeköti a 4. számú főút szervízútját az Ipartelepi úttal. A fejlesztés eredményeként kiépül több ipari út is a további befektetési területek megközelítése érdekében. Megvalósul a terület közművesítése, infrastruktúra kiépítése, az ivóvízellátás, a csapadékvíz elvezetés és telekommunikációs közmű is kiépítésre kerül, illetve a tervek szerint szintén megépül a projekt megvalósítása során egy adminisztratív szolgáltató központ is. Cegléd térsége, ennek a pályázatnak és a 4. számú főút négysávosításának is köszönhetően tovább erősítheti a város és a környezete gazdasági szerepét.

A fejlesztés további cégek, üzemek, vállalkozások betelepülési szándékát hivatott elősegíteni, – amelyek további munkahelyeket is teremthetnek. A projekt összköltsége: 500.000.000.- Ft A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.09.30.
Cegléd Város Önkormányzata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük