Sz. Variáns Csomagolástechnikai Kft.

Sz. Variáns Csomagolástechnikai Kft.

Egymilliárd forint értékben beruházások megvalósítását tervezi a következő öt évben a papíralapú csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó Sz. Variáns Csomagolástechnikai Kft., a fejlesztésekkel növelnék a vállalat kapacitásait, és tovább javítanák termékeik minőségét.

Szakál János ügyvezető-tulajdonos tájékoztatása szerint három ütemben, mintegy 720 millió forintért szereznének be termeléshez szükséges eszközöket, további 300 millió forintot pedig debreceni telephelyük fejlesztésére, bővítésére fordítanának.

Az 1994-ben alapított Sz. Variáns Kft. árbevételének mintegy 80 százalékát a kiskereskedelemben kapható termékek csomagolása, valamint a merevfalú dobozok és a marketingcélú csomagolások adják. Az ipar teljes területére szállítanak, a többi között az édesiparnak, a porcelániparnak és az elektronikai iparnak. A kapacitás, a hatékonyság, illetve a termékkínálat növelése érdekében az elmúlt években 720 millió forint értékben, 50 százalékos uniós, illetve magyar pályázati támogatással szereztek be új gépeket.
Az ügyvezető-tulajdonos úgy látja, hogy a csomagolástechnikai piac előtt álló legnagyobb kihívás a digitális technológiára átállás.

A vállalat tevékenysége során törekszik a megújuló energia legalább 80 százalékos használatára. Folyamatban van a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése, és a jelenlegi 50 kilowatt (kW) teljesítményű napelem-parkjukat további 100 kW teljesítménnyel szeretnék bővíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük