A kormány csütörtök este az Országgyűlés elé terjeszti azt az államközi szerződéstervezetet, amely több évtizedes enyészet után, végre rendezheti a főváros közepén tájsebként éktelenkedő Rákosrendező pályaudvar környezetét – tájékoztatta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM)az MTI-t csütörtökön.

Közölték: a magyar és az Egyesült Arab Emírségek kormánya között létrejött megállapodás értelmében végre rendbe hozható és teljesen felújítható a Budapest közepén található mintegy 130 hektáros terület, amelyen jelenleg 170 ezer köbméternyi szemét, veszélyes hulladék szennyezi a környezetet és veszélyezteti a környezetében lakók egészségét.

A szerződésben vállalt, 5 milliárd eurós fejlesztésnek köszönhetően új városközpont jöhet létre, lakóingatlanokkal, bevásárlóközpontokkal, közösségi terekkel és közparkokkal. A kormány, a nemzetgazdasági szempontból időszerű, ezért kiemelt, csaknem 2000 milliárd forintos fejlesztést, a jogszabályi és adózási környezet alakításával segíti – közölték.

A tárca tájékoztatása szerint amennyiben az Országgyűlés is támogatja majd a megállapodást, úgy az garanciája lesz annak, hogy a rákosrendezői rozsdaövezetben tervezett, világszínvonalú ingatlanfejlesztés az európai és a magyar törvényeknek megfelelően, a nemzeti érdekekkel összhangban és Budapest, illetve a budapestiek javára valósuljon meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük