Faedra22 logisztikai park

Faedra22 logisztikai park

A teljes körű fejlesztőként, illetve kivitelezőként fellépő Faedra Group, zöldmezős beruházás keretében valósította meg Budapest egyik legmodernebb és „legzöldebb” logisztikai fejlesztését, melynek eladása lezárult.

A Budapest logisztikai piacának déli régiójában található, 16 600 m2-es raktár- és irodaépület az M0 és M6-os autópálya csatlakozásánál, ideális lokációban található. A koncepció kialakításakor elsődleges szempont volt a magas műszaki színvonal, illetve számtalan környezettudatos megoldás alkalmazása, melynek köszönhetően az épület a BREEAM Very Good minősítés mellett, A+ energetikai besorolást ért el.
A projekt sikerességét alátámasztja, hogy a fizikai átadásakor 100%-os bérbe adottsággal rendelkezett, illetve ezzel egyidőben több vevőjelölt azonosításra került, mellyel jelentősen lerövidült a fejlesztés értékesítést is magában foglaló életciklusa.

Az intenzív értékesítési folyamat során egy németországi befektető bizonyult a legideálisabb partnernek, aki részére a Faedra22 park értékesítésre került.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Faedra Group fejlesztési koncepciója a változékony gazdasági környezetben is a projektfinanszírozó es tőkepiaci partnereink megelégedésére a kettő évvel ezelőtt vállalt üzleti terv mentén tudott megvalósulni. A Faedra22 eladása bizonyítja, hogy kiváló minőségű fejlesztésnek finanszírozói, bérlői és befektetési oldalon is van létjogosultsága. Cégcsoportunkban a már második, sikeresen lezárt ipar-logisztikai projektünk után, ebben az eszközosztályban is folytatjuk fejlesztéseinket más, kiváló lokációkban” – mondta el Boronkay Bence, a Faedra Group alapító-tulajdonosa.
„A Faedra22 logisztikai park sikeres eladása olyan verseny- és árazás mellett történt, mely fordulópontként értékelhető a logisztikai piacon is érzékelt, ugyanakkor más eszközökhöz képest mérsékeltebb árcsökkenés tekintetében. A Colliers által végzett értékesítési folyamat során ismét megbizonyosodtunk, hogy a kiemelkedő minőségű, fővárosi raktárprojektek minősülnek a legnépszerűbb termékkategóriának Magyarországon, melyekre számos külföldi befektetőt sikerült azonosítanunk” – tette hozzá Vécsey Bence, a Colliers Tőkepiaci igazgatója.
A 2024-es évben eddig a Faedra22 logisztikai park minősül az első, külföldi befektető részére történő, jelentős méretű kereskedelmi ingatlan értékesítésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük