Városháza Park

Városháza Park

Elkezdődtek a Városháza Park bővítésének munkálatai, májustól pedig már birtokba is vehetik a budapestiek a kibővített pop-up parkot a város szívében.

A jelenlegi városvezetés egyik fontos vállalása volt, hogy a Városháza tömb fejlesztésének részeként a korábbi lepusztult, a városlakók elől elzárt udvar helyén létrehozza a Városháza Parkot.

Célunk, hogy Budapest új, nyitott, zöld főterét hozzuk létre: visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtti elkerített területet, ahol parkosított agórát alakítunk ki. Közelebb hozzuk az emberekhez a Városháza napi működését és helyet adunk sokszínű rendezvénynek, hogy a Városháza park a kultúra és a találkozások helyszíne legyen.

A folyamat részeként az elmúlt években megújult a Merlin épület, és a végéhez közeledik a Városháza Károly körút felé néző homlokzatának átfogó felújítása is. Budapest 150. születésnapjára megnyílt a Városháza Passzázs, amely szabad átjárást biztosít a Városháza udvarán a Károly körút és a Városház utca között, ahol kültéri kiállítást is nyitottunk.

A jelenlegi 4 000 négyzetméternyi szabadon bejárható terület bővítése után hamarosan 7 000 négyzetmétert vehetnek birtokba a budapestiek. A Városháza Park park izgalmas megoldásokkal, egyedi utcabútorokkal és növényekkel ígér elvonulást a város zajától Budapest központjában.

A Városháza tömb fejlesztésének következő lépése a korábban ígérteknek megfelelően a Városháza Park végleges kialakítása lesz a tervpályázaton győztes tervnek megfelelően. Ez a Városháza jelenleg zajló homlokzatfelújításának vége után, a következő években fog megvalósulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük