Élhető Répcelak

Élhető Répcelak

Répcelak Város Önkormányzata a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban Répcelak város infrastruktúrájának komplex fejlesztésére 100%-os intenzitás mellett 600 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) az „Élhető települések” című pályázati felhívása keretében.

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-VS1-2022-00032 számú, Élhető Répcelak című projekt megvalósítása során a fenntartható közlekedésfejlesztés jegyében új kerékpárforgalmi létesítmények kialakításával megvalósul a Bartók Béla utca déli szakaszának kerékpárosbaráttá alakítása, illetve a Vízmű utcában egyoldali gyalogjárda épül.

Továbbá jelentős infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Répce Sportcsarnok körüli területek rehabilitációja során.
A fejlesztés eredményeként a Bartók Béla utca déli szakasz útburkolatának szélesítése és kerékpárosbaráttá történő átépítése mellett egy autóbusz megállóhely áthelyezése, továbbá 4 állásos párhuzamos parkoló kialakítása valósul meg.

A Vízmű utca teljes hosszán új térkő burkolatú járda épül.

A József Attila utca érintett szakaszának városi zöldterületek rekonstrukciója és bővítése mellett az út teljeskörű felújítása, illetve a Csánigi utcához való közúti csatlakozásának megteremtése, 29 db ingyenesen használható parkoló és 2 db elektromos autótöltő állomás építése, új gyalogátkelők, valamint új autóbusz öblök, hozzá tartozó esőbeálló és autóbusz várók kialakítása, továbbá a meglévő szabadtéri tornapálya bővítése történik. Az Arany János utcában levő autóbuszmegálló és parkoló megszüntetésre kerül, a funkciók átkerülnek a József Attila utca – Csánigi utca közti területre. A korábbi autóbusz öböl átalakításra és felújításra kerül, helyén 7 db párhuzamos parkoló alakul ki.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük