4 csoportszobás 52 férőhelyes bölcsőde építése kezdődött el Erdőkertesen. A beruházás megvalósítására a vissza nem térítendő támogatás összege 652,34 millió forint, melyből 513,65 millió forint európai uniós, 138,68 millió Ft pedig hazai költségvetési forrásból biztosított támogatás. A projekt szakmai megvalósítását a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. segíti.

Az ünnepélyes alapkőletétel és projektnyitó rendezvény alkalmával megnyitó beszédet mondott dr. Pásztor László, Erdőkertes község polgármestere. Kiemelte, hogy Erdőkertes agglomerációs település, ahol évente több mint 100 gyermek születik, ezért sok család igénye a bölcsőde. Régóta vártak rá, most megvalósul. Az intézmény megnyitásával 52 édesanyának tudják majd biztosítani a munkába való visszatérés lehetőségét, és 15 új munkahelyet is teremtenek a településen.

A 420 négyzetméter alapterületű és 210 négyzetméter teraszhelyiséggel rendelkező új bölcsődében a 4 csoportszoba mellett helyet kapnak a kiszolgáló helyiségek: vizesblokk, melegítőkonyha, játéktárolók, öltözők, valamint egy 10-15 férőhelyes parkoló is az erdőkertesi családok rendelkezésére áll majd. Az ingatlan minimális energiaigényű középület lesz, ami fontos a fenntarthatóság szempontjából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük