Szigetbecse Község Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP-Plusz-1.1.3-23 Helyi és térségi turizmusfejlesztés című pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be Szigetbecse Duna-partján evezős pihenő kialakítására. A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 118,11 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás mértéke 100%.

A 118,11 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés során Szigetbecse Duna-partján evezős pihenő kerül kialakításra és a terület infrastrukturális fejlesztése történik meg.

A fejlesztés célja a térségbe ellátogató turisták számának növelése, átlagos tartózkodási idejük meghosszabbítása. Ennek érdekében a fejlesztés keretében közösségi sólyázó építése, kajak-kenu evezős ponton elhelyezése történik.

A látogatók kényelme érdekében egy vizesblokk építése valósul meg, melyben öltözők, zuhanyzók, pelenkázóval felszerelt akadálymentes mosdók és vízvételi hely kerül kialakításra. Az épületben büfé is elhelyezésre kerül.

A terület rendezésére is sor kerül, új, vizes játszóterület kerül kialakításra, megtörténik a zöldfelület felújítása, növénytelepítés és parkrendezés megy végbe. Tűzrakóhely és pingpongasztal valamint, kosárlabda palánk kerül elhelyezésre.

Öt normál parkolóhely és egy akadálymentes parkoló kialakítása valósul meg, a klímabarát közlekedési módok elterjedését segítve kerékpártámaszok kerülnek elhelyezésre.

Az így kialakított, fejlesztett terület közösségi, kikapcsolódásra alkalmas, modern elvárásoknak megfelelő több generáció és a szabadidős turistákat kiszolgálni képes helyszínné válik.
A projekt tervezett befejezése: 2025.06.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük