Átadták a MÁV Utánpótlás FC téli edzésekre, mérkőzésekre is alkalmas új műfüves labdarúgó-pályáját pénteken a szolnoki Tiszaligetben.

Földi Sándor, a MÁV Utánpótlás FC ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a 200 millió forintos beruházás során létesült pálya a MÁV Utánpótlás FC egy korábbi füves pályája helyén épült, amely előtt egy pirossalakos pálya volt ugyanazon a helyen. Elmondta, hogy a beruházás a szolnoki MÁV utánpótlás saját beruházása, amely nem jöhetett volna létre a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatása nélkül. A szövetségnek egy akadémiai rendszerű besorolása van, ahol a szolnoki MÁV utánpótlás az elért eredményének köszönhetően tehetségközponti besorolást kapott. Hozzátette: 2020-ban auditálták az egyesületet és a tehetségközpont besorolás mellé kapták meg a lehetőséget a műfüves pálya megépítésére. Beszámolt arról is, hogy 2016-ra elérték a „teljesítőképesség végső határát”, mivel a tiszaligeti stadion mérete – hat és fél hektár – tovább nem bővíthető, tehát több pályát nem lehet építeni.

Az új műfüves pálya megépülésével együtt megújult a világítás is, a halogén izzókat kicserélték ledes világításra, így edzőmérkőzés lejátszására is alkalmas lesz. Az ügyvezető igazgató megköszönte Nyerges Zsolt tulajdonosnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről Csányi Sándor elnöknek a támogatást, a szolnoki önkormányzatnak, hogy biztosította a területet, illetve köszönetet mondott a pálya megépítését támogató két cégnek is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük