Az Aranyeső Kft. telephelye és terménytárolója Kapolyon

Az Aranyeső Kft. telephelye és terménytárolója Kapolyon

Az agrárminiszter betiltaná a szalmabálák erőművek számára történő értékesítését; Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

A miniszter hozzátette, a döntés előtt még egyeztetnek az érintettekkel, akiket kompenzálni kívánnak.
Nagy István méltatta a Kányai Mezőgazdasági Cégcsoporthoz tartozó Aranyeső Kft. tudatos talajművelését és a nehéz piaci körülmények között kiutat kereső növénytermesztését. A magyar tulajdonban lévő cég 1,2 milliárd forintos beruházással, ezen belül a Vidékfejlesztési programban elnyert 482 millió forintos támogatással épített egy modern szárítót és növelte számottevően tárolókapacitását – tette hozzá.

Kőszegi László tulajdonos elmondta, az új beruházás magas színvonalú technológiai fejlesztés, amelynek révén hatékonyabbá és környezetbarátabbá vált a vállalkozás termelése.

Az Aranyeső Kft. telephelye és terménytárolója Kapolyon

Nagy István agrárminiszter (k), Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b1), Neszményi Zsolt Somogy vármegyei főispán (b2), Kőszegi László tulajdonos (j2) és Biró Norbert, a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke (j1) átvágja a nemzeti színű szalagot az Aranyeső Kft. telephelyének és terménytárolójának átadásán Kapolyon 2024. április 25-én. MTI/Vasvári Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük