Elérte legnagyobb magasságát a kormány több mint kétmilliárd forintos támogatásával megvalósuló tornaterem, amelyet szeptembertől használhatnak a gyulai református általános iskola diákjai – közölte közösségi oldalán Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester.

A beruházás bokrétaünnepe alkalmából közzétett bejegyzésben azt írta, a református egyház nagyon rossz állapotban kapta vissza épületeit, de ma már a város egyik legjobb iskolájaként ismerik. Az új tornatermet nemcsak az iskolai diákjai használhatják majd, hiszen sok olyan amatőr sportegyesület és sportoló közösség van Gyulán, amelyik termet keres, e fejlesztésnek köszönhetően bővül a lehetőségek köre – jegyezte meg.

Béres István főépítész, a gyülekezet gondnoka felidézte, hogy a beruházásra 2020-ban kétmilliárd forint támogatást kaptak a kormánytól, amely a tornacsarnok, a hozzátartozó öltözők, a területbiztosítás és az infrastruktúra kivitelezését, illetve költségeit finanszírozza. A gazdasági válság miatt megemelkedett költségek következtében az eredetileg tervezettnél kisebb épületet építenek.

A küzdőtér 830 négyzetméteres lesz, ami az iskolai testnevelés céljainak maximálisan megfelel, akár négy csoport is tornázhat egyszerre. Az iskolának eddig 124 négyzetméteres tornaszobája volt, a fejlesztés ezért is óriási előrelépés – jegyezte meg. A tornacsarnok helyéül szolgáló ingatlanok megvásárlásához az önerőt a gyülekezet biztosította – tette hozzá.

A Gyulai Református Egyházközség 1994 szeptemberében indította el iskoláját a Békés vármegyei településen, 2023 szeptemberétől felmenő rendszerben, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatási programot vezettek be az induló első osztályban.

Gyulán a katolikus egyház által fenntartott általános iskola és gimnázium is épít tornatermet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük