A Baross utcai támogatott lakhatási projekt

A Baross utcai támogatott lakhatási projekt

A Nem Adom Fel Alapítvány büszkén jelentette be a mai napon a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben megrendezett sajtótájékoztatóján, hogy sikerrel zárult a Baross utcai támogatott lakhatási projekt a Józsefvárosban. Az alapítvány támogatott lakhatás projektje az önálló életvitelt segíti elő a fogyatékossággal élő személyek számára. 154 négyzetméteres, két szintes lakóegységet újítottak fel a Baross utca-Vasas köz sarkán lévő épületben, amely mostantól 8 fogyatékossággal élő személynek ad komfortos, családias otthont a mindennapokban.

A földszinten egy akadálymentes lakóegység, mosdó, fürdőszoba, nagy közösségi tér és konyha található, míg az emelet négy saját fürdőszobával rendelkező lakóteret kínál a lakóknak. Az ingatlan berendezésében és megvalósításában számos cég és vállalkozás nyújtott támogatást, amelyek hozzájárultak a projekt sikeréhez. A társadalmi felelősségvállalásról beszélt többek között az Arezzo Design Kft. képviseletében Jelinek – Várhegyi Katalin: “Példát szeretnék mutatni és ösztönözni mindazzal, hogy tehetünk azért, hogy könnyebben, jobban és boldogabban élhessünk.” Ezt hangsúlyozta az IKEA részéről Bálint Attila Sustainability Responsible HU market, a Nem Adom Fel Alapítvány szellemiségében megtalálta azt a csatlakozási pontot, amely a cégük számára is rendkívül fontos. Az Új-Ház Centrum Bau Star 98 Kft, és a SIKA jelenlévő képviselői is hangsúlyozták, a fogyatékossággal élők támogatásának fontosságát.

Jelen volt Büttl Ferenc a Fővárosi Szociális Alap ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a pályázat keretében 20 nyertes pályázat született, és látható, hogy jelen esetben rendkívül jó helyre került az összeg.

A Baross utcai támogatott lakhatási projekt nem csak a lakók, hanem családjaik, valamint a budapesti és józsefvárosi közösség számára is jelentős előrelépést jelent. Az ünnepélyes megnyitón az beköltözők és hozzátartozóik először tekintették meg a teljesen berendezett lakóegységeket, amelyek új otthonukként szolgálnak majd. Safranek Sára beköltöző, szavaival élve: “Szeretnék én is kirepülni a családi fészekből! Ez olyan boldoggá tesz!”

A Nem Adom Fel Alapítvány köszönetet mondott minden résztvevőnek és támogatónak, akiknek a segítségével megvalósulhatott ez a kiemelkedő projekt. A sajtótájékoztató végén Papp Szabolcs alapítványi szóvivő záró gondolatait osztotta meg, hangsúlyozva, hogy egy ilyen színvonalas projekt megvalósítása csak közös erőfeszítéssel lehetséges.

A Baross utcai támogatott lakhatási projekt
átadás
A Baross utcai támogatott lakhatási projekt
Nem Adom Fel Alapítvány
A Baross utca-Vasas köz sarkán lévő épületben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük