Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komplexuma Gárdonyban

Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komplexuma Gárdonyban

A kormányzati támogatással elkészült fejlesztést szombaton adták át ünnepélyesen, az esemény egyben a Velencei-tavi vízi sportszezon hivatalos megnyitója is volt.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke a megnyitón azt emelte ki, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tulajdonában álló komplexum üzenete a közösség szolgálata, egy szellemiség sugárzása a társadalom felé.

Az államtitkár felidézte: a lepusztult épületeket látva bő tíz évvel ezelőtt arról döntöttek, hogy a terület újjáélesztésekor a verseny- és a tömegsport mellett rehabilitációs és korai fejlesztési feladatok is jelenjenek meg.

Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) , a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos köszönetét fejezte mindazoknak, akik részt vettek abban a munkában, hogy a Velencei-tó vízgyűjtő területén lehulló csapadék minden egyes cseppje, ha lehetséges, a Velencei-tó medrébe kerüljön. A mostani beruházást ismertetve elmondta, hogy a 800 négyzetméteres hasznos alapterületű épület 860 millió forintból, a 320 négyzetméter hasznos alapterületű épület 426 millió forintból újult meg.

Deák Csaba, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője arra emlékeztetett, hogy az élsport irányából egyre inkább a szociális terület, az egészségügy és a közoktatás irányába fordultak, ennek keretében az elmúlt egy évtizedben létrehoztak korai fejlesztő központot, ahol sérült, illetve rizikóval született babáknak nyújtanak egészségügyi és fejlesztő szolgáltatásokat. Mint elmondta, a Bethlen Gábor Alapkezelő finanszírozásával meg tudták újítani a vitorlás élethez kapcsolódó épületeket, illetve a társaság központi irodáit és műhelyeit kiszolgáló épületeket, közösségi tereket és oktatótereket.

Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komplexuma Gárdonyban
Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komplexuma Gárdonyban
átadás
felőjítáa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük