Projektinformációk:

  • A projekt jellege: Új építés, felújítás, fejlesztés
  • Stádium: Megvalósítás
  • Épülettípus: Turisztikai
  • Projekt: Lombkorona ház, látogatóközpont, présház, tanösvény
  • Támogatás, program: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz , európai uniós támogatás, 3,5 milliárd forint
  • Közreműködők: Önkormányzat
  • Helyszín: Lábatlan, Péliföldszentkereszt, Piliscsév,Tokod

Popovics György (Fidesz-KDNP) a vármegyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy a térség számos érdekességet kínál a bakancsos, a kerékpáros és a szakrális turizmus számára, ezeket egymásra épülő fejlesztésekkel kívánják bemutatni.

Lábatlanon két lombkorona házat alakítanak ki az emlősök élővilágának bemutatására, illetve természettudományos kísérleti foglalkozások, interaktív élményórák megtartására. Készül egy 4D-s mozi is, amely a környezettudatosság fejlesztéséhez kínál élményalapú, modern attrakciót.

A péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház meglévő látogatóközpontjának szolgáltatásaihoz kapcsolódva egy különleges, sas formájú sziklamászó tornyot építenek.

Piliscséven egy régi présház épülete újul meg, amely ökoturisztikai találkozó pontként funkcionál majd, a természetjárók új generációjának kinevelése érdekében – ismertette a vármegyei közgyűlés elnöke.
Tokodon ökoturisztikai találkozó pontot alakítanak ki, ahonnan indulva három különböző tanösvény járható be.

Popovics György elmondta, hogy az érintett települések fejlesztései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg.
Komárom-Esztergom vármegye a TOP keretében 3,5 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására, a TOP Plusz programban további 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük