Épül az új gyalogátkelő az Örs vezér terénél

Épül az új gyalogátkelő az Örs vezér terénél

Új gyalogos-átkelőhely létesül az Örs vezér terénél: a Budapest Közút lebonyolításában zajló beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, kényelmesen és biztonságosan lehet majd átkelni a Kerepesi úton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a zebrát a Sugár és az Árkád bevásárlóközpont között alakítják ki.
A fővárosi önkormányzat megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezeli a gyalogátkelőhely kialakítását, és a közösségi költségvetésből biztosít rá forrást – írták.

A BKK közölte: a jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet a Kerepesi úton a meglévő kerékpáros átvezetéssel párhuzamosan alakítják ki, süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat segíti majd az akadálymentes és biztonságos átjutást, továbbá a Kerepesi úton új középsziget épül és a meglévő gyalogátkelők burkolati jeleit újrafestik.

A már folyamatban lévő építési munka előreláthatólag hat hétig tart, és a kivitelező több ütemben végzi el.

A projekt megvalósítása szükségszerűen ideiglenes forgalmi változásokkal jár, de irányonként két-két forgalmi sáv mindig járható lesz a Kerepesi úton – olvasható a BKK közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük