SVG-Hungary Gépgyár Zrt.

SVG-Hungary Gépgyár Zrt.

Egy horizontális fúró-maró gép átadásával kétmilliárd forintos fejlesztés-sorozatot zárt le a salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. – jelentette be a cég vezérigazgatója a beruházást és annak legjelentősebb elemét avató keddi ünnepségen.

Sipos András kiemelte: a vállalat jelenlegi 70 fős dolgozói létszámán túl további 50-60 új munkahelyet teremt a 144 millió forintos kormányzati támogatással, mintegy 600 millió forintból megvásárolt fúró-maró gép üzembe állítása.

A bő két év alatt megvalósult, mintegy 2 milliárd forintos fejlesztés-sorozatot további 100 millió forintos állami támogatás is segítette – tette hozzá jelezve: a beruházásoknak köszönhetően új eszközökkel bővült a géppark, elkészült a gyártócsarnok energetikai korszerűsítése és a munkahelyi körülményeket is komfortosabbá tették.

Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. az egykori Salgótarjáni Vegyipari Gépgyár – Vegyépszer – utódjaként kezdte meg működését 2015-ben. A társaság nagy tapasztalattal rendelkezik a nagyméretű hegesztett, forgácsolt szerkezetek, tartályok gyártása területén. Gépparkjuk alkalmas a darabolástól a hegesztésen át a forgácsolásig, illetve akár a festésig minden technológiai feladat végrehajtására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük