A cég gyártóüzeme, amelyben 2021-ben indult a sorozatgyártás, 7000 négyzetméterrel bővül, az ingatlanberuházás értéke mintegy 4,5 milliárd forint, és ugyanekkora összeget képviselnek az új berendezések, amelyeket a svájci cég telepít az üzembe. A raktárrészt már szeptemberben szeretnék használatba venni – ismertette Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester hangsúlyozta: a Sensirion ma már igazi márkanév a hajdúsági vármegyeszékhelyen. Amióta jelen van a városban kiváló oktatási együttműködéseket valósított meg a Debreceni Szakképzési Centrummal és a Debreceni Egyetem különböző karaival – mondta Debrecen gazdasági ügyeiért is felelős alpolgármestere.

Szűcs Gyula, a kivitelező SZINORG Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója
elmondta, hogy az ingatlanfejlesztést a XANGA Investment & Development cégcsoporttal együtt végzik és finanszírozzák. Az új high-tech gyártócsarnokot és raktárt a Sensirion egy hosszú távú bérleti szerződés alapján használja majd.

Herdon István, a XANGA Investment & Development cégcsoport vezérigazgatója azt emelte ki: Debrecenben óriási beruházások folynak, a Sensirioné talán nem a legnagyobbak közé tartozik, mégis nagyon fontos, mert innovatív, korszerű technológián alapuló, magas hozzáadott értékkel rendelkező ágazatot képvisel. A szenzortechnológia a jövő iparága, sikerre van ítélve – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük