A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban című program keretében a KONSTRUKTÍV-B Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 90,87 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 63,61 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzat forrásaiból.

A KONSTRUKTÍV-B Kft. több mint 20 éve működő építőipari vállalkozás, amely jelen pályázattal kiskőrösi székhelyén és telephelyén a Lakó-és nem lakó épület építése főtevékenységét, valamint új tevékenységként a Fém épületelem gyártását és az Egyéb speciális szaképítést fejlesztette az elmúlt két év folyamán.

A projekt keretében egy kétszintes beton acélszerelő és acélszerkezet gyártó üzemcsarnok került megépítésre a már meglévő, Kiskőrös belterületén működő összközműves gazdasági övezetben. Az épület könnyűszerkezetes, szendvicspaneles technológiával került kialakításra, melyet két ütemben terveztünk megépíteni. Jelen pályázat keretében csak az I. ütem valósult meg, melynek hasznos alapterülete földszinti és emeleti résszel együtt 302,18 m2. Az acélszerkezetű épületelemek gyártásához szükséges vágási, darabolási, hegesztési munkafolyamatok elvégzése és irányítása a földszinten történik, emellett a dolgozók részére szociális blokk is kialakításra került. Az irodai részleg és a tárgyaló az emeleten helyezkedik el, ahol a gyártás előkésztési és tervezési feladatok elvégzésére kerül sor. Az alapanyag raktározásához szükséges 300,09 m2 raktárrész viszont csak a II. ütemben kerül megépítésre. A csarnok tetőfelületére szerelt megújuló energia- 15 kWp teljesítményű napelemes rendszer szolgálja az épület és a beszerzendő eszközök áramellátását, csökkenti a hálózati áramfogyasztást, a felmerülő rezsiköltségeket és környezetet is óvják a káros anyag kibocsátástól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük