A második, 5,9 milliárd forint beruházási értékű ütemmel folytatódik az oktatási-nevelési intézmények korszerűsítése Nyíregyházán – tette közzé Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere a közösségi oldalán pénteken.

„Ezzel újabb forrás nyílik meg az uniós pénzekből Nyíregyházának megszerzett forrásokból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz program keretében” – olvasható a bejegyzésben.
A polgármester emlékeztetett, korábban az összes önkormányzati óvoda és bölcsőde energetikai modernizációját elvégezték, most pedig olyan beruházásokat valósítanak meg, amelyek kiegészítik az elmúlt tizenkét év óvodafelújítási programját, így épületfejlesztések, játszóudvari, kültéri és fejlesztő játékok beszerzése mellett a még hiányzó bútorzat kiépítése, cseréje valósul meg.

A program harmincöt önkormányzati óvodát, kilenc önkormányzati bölcsődét, valamint a nyírszőlősi, a sóstóhegyi, a Bem József és a Göllesz Viktor általános iskolákat érinti, az előkészítő fázist követően várhatóan jövőre indulhat meg a kivitelezés – közölte Kovács Ferenc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük