Átadták a gyógyszeripari csomagolótermékeket gyártó SCHOTT Hungary Kft. 28 milliárd forintos beruházással felépült gyártócsarnokát Lukácsházán; a 120 munkahelyet teremtő fejlesztést Magyarország kormánya több mint 3,3 milliárd forinttal támogatta.

Frank Heinricht, a SCHOTT AG vezérigazgatója elmondta: a Lukácsházán felépített üzemmel megduplázták azt a gyártási kapacitást, amit eddig a svájci üzemükkel elértek.

Andreas Reisse, a SCHOTT Pharma ügyvezető igazgatója az ünnepségen ismertette: az általuk gyártott, innovatív módon kifejlesztett, előre tölthető üvegfecskendők egyszerre lehetővé teszik a legkorszerűbb gyógyszerek biztonságos tárolását, gyors és egyszerű beadását. Globális igényeket szolgálnak ki, a jövőben gyártott fecskendőik jelentős részét megrendeléseikkel már most lefoglalták nagy gyógyszeripari világcégek – közölte.
Vizi Balázs, a SCHOTT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy 30 évvel ezelőtt 39 dolgozóval kezdték meg a munkát Lukácsházán, ma pedig 700 munkatársuk van. Multinacionális cégcsoporthoz tartozva is megpróbálnak családias hangulatot teremteni, nem csupán megélhetést, tervezhető jövőt, képzéseket is kínálnak kollégáiknak – mondta el.

A SCHOTT Hungary 1993 óta van jelen Lukácsházán, az üzem folyamatosan bővült, területe az évek alatt megnégyszereződött, jelenleg 26 ezer négyzetméter.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük