Megújul Tiszafüred belvárosa, a projekt megvalósítása során egyebek mellett zöldfelületek újulnak meg, játszótéri játékokat telepítenek, új burkolatot kap több út és kerékpártámaszokat helyeznek el – közölte a kommunikációért felelős cég az MTI-vel.

A beruházásra mintegy 500 millió forint 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a tiszafüredi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán – tájékoztattak.

A tervek szerint 2025. október végén befejeződő beruházás célja egyebek mellett, hogy élhetőbb települési környezet jöjjön létre. A projekt hozzájárul a helyi lakosság identitástudatának erősítéséhez, ösztönzi a helyben maradást – írták.

A munkálatok során a zöldfelületek megújulnak, illetve újakat alakítanak ki, a városligeti játszótérre kültéri térjátékokat telepítenek. Emellett új térburkolat lesz a Rét utcán, a Deák téren, a művelődési ház udvarán, a Fő utca – Rét utca – Kossuth tér közötti szakaszon, a városháza előtt, a Kiss Pál úton és a Kossuth téren – közölték. Kerékpárút létesül a Rét utcán, valamint gyalogátkelőhelyeket és kerékpáros-átvezetéseket is kialakítanak az érintett szakaszon – írták.

A településen kerékpártámaszokat helyeznek el, emellett ki-, illetve átépítik a csapadékvíz-elvezetést – olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük