A Richter Gedeon Nyrt. új központja a főváros X. kerületében az átadás napján

A Richter Gedeon Nyrt. új központja a főváros X. kerületében az átadás napján

Átadták a Richter Nyrt. új központját a főváros 10. kerületében csütörtökön, a 17 400 négyzetméteres, 450 dolgozónak helyet biztosító épület 20 milliárd forintos beruházásból készült el, amit a gyógyszeripari vállalat saját forrásból finanszírozott.

Orbán Gábor vezérigazgató kiemelte, hogy a nemzetközileg is elismert Zoboki Gábor építész által tervezett új központi irodaépület kifejezi a Richter hazai és nemzetközi rangját.
Az új központban találkozik a hazai tudás és a gazdaság, az épület méltó szimbóluma egy olyan magyarországi központú globális vállalatnak, amely mintegy száz országban van jelen – fogalmazott a vezérigazgató.

Vizi E. Szilveszter, a társaság igazgatóságának elnöke egyebek mellett ismertette, hogy a Richter magyar multinacionális cég, 50 országban van leányvállalata, termékeinek 93 százalékát külföldön adja el, munkavállalóinak több mint fele külföldön dolgozik, termékpalettájában pedig a magyar szellemi tőke van jelen, ami anyagi értéket is jelent Magyarország számára.

Krausz Ferenc Nobel-díjas magyar fizikus az ünnepségen az épületet méltatva úgy fogalmazott: a magyar innováció jelképének tekinthető Richter megfelelő csomagolásba került.

D. Kovács Róbert, a 10. kerület polgármestere
elmondta: a Richter új központja Kőbánya 21. századi arcát jelenti. A mintegy 120 éve Kőbányán működő gyógyszergyár minőséget és innovációt képvisel egy versengő üzleti környezetben, és úgy fejlődik, ahogy a városrész, megőrzi a múlt értékeit, és azokat beépíti jelenébe és jövőjébe.

A Richter Gedeon Nyrt. új központja a főváros X. kerületében az átadás napján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük