Dömsöd Nagyközség Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP-Plusz-1.1.3-21 Helyi és térségi turizmusfejlesztés című pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a dömsödi strand fejlesztésére. A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 400 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás mértéke 100%.

A 400 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt során a Dömsödi Strand komplex fejlesztése valósul meg.

A fejlesztés célja a Ráckevei-Dunaág turisztikai potenciáljának fokozottabb kihasználása érdekében a dömsödi szabadvízi strandfürdő szolgáltatás-kínálatának bővítése, a meglévő szolgáltatások minőségének javítása, a strand infrastrukturális fejlesztése.
A látogatók kényelme érdekében új fogadóépület készül, melyben üzemeltetési, szociális helységek, valamint egy bisztró kap helyet.

A strand területén öltözőkabinok kerülnek elhelyezésre, emellett kültéri zuhany és vízvételi hely kialakítása valósul meg.

A terület rendezésére is sor kerül, új, ütéscsillapító burkolattal ellátott játszóterület kerül kialakításra, megtörténik a zöldfelület felújítása, növénytelepítés és parkrendezés megy végbe.
Az így kialakított, fejlesztett terület közösségi, kikapcsolódásra alkalmas, modern elvárásoknak megfelelő helyszínné válik.
A projekt tervezett befejezése: 2026.05.20.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük